Thermex okosbojler-elektromos vízmelegítő

Thermex Flat Smart IF 100 elektromos vízmelegítő öntanuló digitális vezérléssel (B energia osztály / 84 liter űrtartalom / 2 kW)

A helytakarékos kialakítású Thermex Flat Smart IF 80 villanybojler modern és stílusos megjelenéssel, klasszikus fehér színben. Magas minőségű részegységek használatával és a több évtizedes fejlesztési és gyártási tapasztalatával harmonikusan illeszkedik a korszerű, 21. századi otthonokba.
Az elektromos vízmelegítő vezérlése a kiválasztott beállításokat egy áramszünet vagy vezérelt áramkörre való csatlakoztatás esetén 24 órán keresztül megőrzi. A készülék, újra áram alá helyezve, automatikusan visszaáll az előző beállításokra. Vagyis a gyakorlatban, a köznyelv szerinti “éjszakai áramra” is köthető a Thermex Flat Smart elektromos vízmelegítő, és további költséget takaríthat meg a kedvezőbb árú elektromos áram használatával.

A Thermex Flat Smart IF villanybojler működési módban üzemeltethető:

  1. Hagyományos fűtési mód – Ebben az üzemmódban a fűtési teljesítmény kizárólag a beállított és a mért hőmérséklet érték alapján kapcsol be, három, 55°C/65°C/75°C kiválasztható felfűtési hőmérséklettel.
  2. Okos, öntanuló működési mód (Smart) – Ebben a működési módban a víz felfűtést egy kimondottan erre a célra fejlesztett algoritmus szabályozza. Elsősorban abban az esetben érdemes ezt választania, amennyiben a napi felhasznált vízmennyiség jellemzően túllépi a villany bojler űrtartalmát és rendszeres idő sávokhoz köthető a forró víz felhasználás. A működés a költségek és a felesleges felfűtésből eredő hőveszteség csökkentésére és a jellemző felhasználási időpontokra való meleg víz biztosításra összpontosít. Míg a jellemző felhasználási idő szakaszokon túl egy alacsonyabb hőmérsékleten tartja a tartályban lévő víz hőmérsékletét.
  3. Fagyvédő üzemmód – Ha a villanybojler az elektromos hálózathoz csatlakoztatva, de kikapcsolt állapotban van, és a tartály víz hőmérséklete 5°C alá csökken, automatikus elindítja a fűtést, majd a 10°C elérése után kikapcsol.