Elektromos kazán-villanykazán-fűtés rendszer

Elektromos kazán

Közép-Európa egyik legnagyobb elektromos kazán gyártójaként, a Centrometal d.o.o. évi mintegy 40.000 kazánt, és további 20.000 fűtéstechnikai eszközt valamint kiegészítőt gyárt.

Gyártói célkitűzésük szerint, az átlagos tömegtermékeknél jobb minőségben és műszaki színvonalon, de a nyugat-európai márkáknál kedvezőbb áron, mely termékekkel Európa szinte mindegyik országában jelen vannak.

A Centrometal termékek között nem csak a fa/vegyes, pellet és apríték tüzelésű vízteres kazán, de pellet kályha, elektromos kazán, fűtési puffer tárolók és napkollektorok is megtalálhatók. A kazánok 600 kW névleges teljesítményig, a fűtési puffer tárolók pedig akár 200.000 liter űrtartalomig.

Ha az átlagos tömeg termékeknél lényegesen jobb minőségű és műszaki színvonalú biomassza kazánt, vagy fűtési rendszert keres, a nyugat-európai márkáknál kedvezőbb áron, akkor a Centrometal kazánok egyszerre mindkét szempontnak megfelelnek.

A Centrometal vállalat a második világháború után alakult a mai Horvátországban. Családi vállalkozásból nőtte ki magát mára a térség legmeghatározóbb biomassza kazán gyártójává. Központja a magyar, horvát, szlovén hármas határ mellett, Nagykanizsától mintegy 65 km-re épült fel.