Vekop 5.2.1-17, Újraindul az MFB hitelprogramja!

0 Comments

A Széchenyi 2020 keretében megjelent, 2020. november 5-én szüneteltesére került „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram – Budapesten és Pest megye területén megvalósuló beruházások – esetében kérelmek benyújtása 2021. február 22. 9:00 órától ismét elérhetővé válik, módosított feltételekkel (részletek).

Számoljunk egy kicsit…

Tegyük fel, hogy egy 120 négyzetméteres családi ház villanyszámlája 15 ezer Ft, fűtésszámlája pedig átlagban 25 ezer Ft, ami összesen 40 ezer Ft. Felszerelünk nekik napelemet, valamint elektromos fűtési rendszert 4,5 millió Ft-értékben, melyet követően 0 Ft lesz az áram-, és a fűtésszámlájuk. Mivel ezentúl nem fizet a villanyért és gázért / fáért, a zsebében marad ez a 40 ezer Ft. Ha ezt készpénzért vásárolta volna meg, akkor több mint 9 év lenne a megtérülési idő, és bele kellet volna, hogy rakjon egy ilyen projektbe 4,5 millió Ft-ot.

Mi történik, ha az MFB kamatmentes kölcsönéből teszi mindezt? A teljes összeg csupán 10%-át fizeti be – azaz 450.000-Ft-ot, így a kölcsön 4.050.000-Ft marad, amit 240 hónapra – azaz 20 évre – havi 16.875-Ft-al fizet.

Miből fizeti? Amit a napelem havonta a zsebébe termel a 40 ezer Ft-ból, így mindig meg marad Önnek 23.125,-Ft megtakarítás. És nem utolsó sorban ez a 16.875.-Ft-os részlet nem változik a futam idő alatt. 

Mennyi idő alatt térül meg a befektetés? Mennyit is fizetett bele? 450.000 Ft-ot, ennek kell megtérülni, ami jelen példánkban 19,5 hónap. Ezek után már nincs benne a saját pénze, és a 20. hónaptól már megtakarításként vándorol a zsebébe az a 23.125.-Ft!

Miért válasszon minket?

A rezsi egy soha le nem járó kötelezettség, ezt mind jól tudjuk. Az általunk kínált megoldással azonban Ön amellett, hogy függetlenítheti magát az energiaárak folyamatos emelkedésétől, energetikai korszerűsítésre kerülő ingatlanja értékét is jelentősen megnövelheti!

Cégünk a Magyar Államkincstár Otthonfelújítási Programjában résztvevőknek teljeskörű segítséget nyújt a pályázati anyag összeállításában is!

Miért éri meg ez az együttműködés Önnek?

  • Mert így nem kell több, mint 40 db rendeletet és jogszabályt ismerjen, hogy a hitelpályázata nagy eséllyel pozitív elbírálást kapjon.
  • Mert így Önnek nem kell tisztában lenni a eljárási renddel, mi mindent időrendben intézünk a hatóságokkal együttműködve.
  • A  gondolattól a kivitelezésig végigvezetjük a folyamaton A-tól Z-ig.
  • Mivel teljes körű szolgáltatást nyújtunk (tervezés, pályázatírás, finanszírozás, kivitelezés), így költségeink a piacon messze a legkedvezőbbek!

Miért mulasztaná el ezt a lehetőséget, ha rendelkezik a beruházáshoz szükséges 10 % önerővel, nincs köztartozása, nem BAR listás és van munkahelye?


Ha valaha fontolgatta már, hogy jó lenne az energia szolgáltatók áraitól függetlenül élni, a szükséges energiát önállóan megtermelve, akkor keressen fel minket!

Categories: